lördag 4 oktober 2008

Ostron, kaningryta med kålrabbi och stekt lever, ostar, karamelliserade Äpplen med vaniljglass







Ostron - öppna och ät med lite citron

Kaningryta - stycka kaninen i 6 delar, fräs lite lök, vitlök och morotskuber i smör, lägg i kaninen pudrad med lite mjöl - stek på. Häll på en knapp flaska vitt vin och lite grädde, salt och peppar, svensk och fransk senap, finhackad dragon - koka i 1 1/2 tim. Stek kaninlevern i lite smör och timjan - skiva.

Kålrabbi - skala och dela i klyftor - koka i 20 min. Häll av vattnet och lägg i en smörklick och grovt hackad persilja.

Äppelkompott - koka en karamell på vatten och socker - lägg i äppelklyftor och timjan - sjud i 10 min - kyl

Vaniljglass - sjud 5 dl grädde med vaniljstång, skrapa ur. Vispa ihop 5 äggulor med 1 1/2 dl socker. Häll på grädden på gulorna och sjud på svag värme till det tjocknar. Kyl. Kör sedan i glassmaskin.

Inga kommentarer: