fredag 3 oktober 2008

Viltlasagne, fruktsallad med mascarpone



Lasagne - hacka viltkött grovt med kniv (inte mala), fräs i smör och raps (Julita) olja tillsammans med bacon, svamp (trumpetsvamp), enbär, smulat lagerblad, salt och peppar, timjan, persilja, vitlök och vårlök tills allt går torrt. Slå sedan på rödvin och lite vatten som svampen löstes upp i (om torkad). Koka i hop. Gör en bechamel på smör, mjöl grädde och mjölk. Krydda med riven muskotnöt, salt och peppar. Tvätta och riv spenat (mycket).

Varva lasagne plattor med fyllningen, spenat och mozzarella och parmesan - grädda i ugn 200 grader i ca 45 min.


Fruktsallad - plommon, ananas (med salt) och hallon. Servera med vaniljmascarpone - rör ihop vaniljsocker, socker och mascarpone.

Inga kommentarer: