skip to main | skip to sidebar
Silverkocken – en ny middag, numera när jag känner för det

fredag 10 oktober 2008

Kompisar (otroligt töntigt...)


Upplagd av Silver kl. fredag, oktober 10, 2008

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida
Prenumerera på: Kommentarer till inlägget (Atom)

Leta i den här bloggen


Om mig

Mitt foto
Silver
Lyckligt gift fyrbarnsfar, hundägare och affärsjurist i Bromma som knäcker "extra" i hemmaköket och svarar för familjens mathållning till vardags och helg dvs sju dagar i veckan. På sommaren flyttar vi till Tjörn. Någon gång skall jag hitta ett sätt att kombinera juridiken med matintresset - förslag mottages tacksamt! Om du vill maila mig når du mig på ola@chefdargent.com
Visa hela min profil

Alla kan laga mat!

Många tycker att matlagning och att maten på bloggen verkar svår och komplicerad att laga. Fel, fel fel!

Man hittar inga recept på bloggen men väl en beskrivning eller skiss över hur man kan göra. De flesta av recepten tar kort tid att göra - den mesta tiden sköter sig maten själv i ugnen eller på spisen. Nyckeln till bra mat är att prova, våga och smaka, smaka, smaka. Väldigt få rätter blir förstörda om man trampar lite fel. En lite för stark sås kan späs ytterligare, en lite för röd biff kan stekas lite till.

Jag garanterar att ALLA kan laga Silverkockens mat. Saknar man någon ingrediens är inte heller det hela världen. Har man inte färska örter hemma - ta torkade. Saknar man torkad timjan - prova rosmarin. Är moroten slut - ta kålrot. Ingen grädde i kylen - ta creme fraiche.

En bok i ämnet som varmt kan rekommenderas är "Receptfritt - kockens bästa knep" av Joachim Stokstad & Per Gustafson http://www.bokus.com/b/9789197609036.html?pt=search_result .

Ett litet tips är att försöka storhandla då och då - köp hem "lite allt möjlig" dvs olika grönsaker, styckdelar, konserver utan att på förhand ha en färdig meny. Experimentera och testa nya kombinationer med det som finns hemma. Våga smaka dig fram! Ganska snart upptäcker man vad som funkar och vad som funkar mindre bra....

Silverkocken är ingen kock utan en glad och matintresserad amatör som vill att familjen skall ha juste mat så ofta det bara går - helst varje dag precis som vi vill att våra ungar skall ha bra utbildning, ren luft och glada tankar.

Lycka till!

Ola

Följ bloggen med bloglovin.com

bloglovin

Bloggintresserade

Prenumerera på Silverkocken

Inlägg
Atom
Inlägg
Kommentarer
Atom
Kommentarer

Min blogglista

  • Öhmans Mat & Vin
    3 timmar sedan
  • David Lebovitz
    2 veckor sedan
  • Salt
    4 månader sedan
  • Matduell Peter-Findus
    2 år sedan
  • Om jag var din hemmafru
    3 år sedan
  • Kanonmat
    4 år sedan
  • Svenssonsmakaren
    7 år sedan
  • SMASKENS.NU
    7 år sedan
  • the foodie sthlm
    9 år sedan
  • Griskindspatrik
    9 år sedan
  • Bacon Hörnfeldt
    9 år sedan
  • grisbit på isbit
    13 år sedan
  • Erka Perkas Kök
    13 år sedan
  • Vacchi & Adamson - Alla nyheter
  • Chez Sofia
  • Dagens Lokaltidningsbesvikelse

Etiketter

  • anka (1)
  • bea (3)
  • bearnaise (2)
  • biff (23)
  • blodpudding (1)
  • bräss (3)
  • bönor (3)
  • confitera (4)
  • dessert (54)
  • entrecote (10)
  • fisk (123)
  • fiskhttp://www.blogger.com/img/blank.gif (1)
  • fläskfilé (4)
  • fläsklägg (4)
  • fläsksida (8)
  • frikadeller (2)
  • gryta (16)
  • grönsaker (39)
  • hummus (1)
  • högrev (7)
  • japanskt (4)
  • kalv (25)
  • kind (19)
  • korv (17)
  • kotlett (23)
  • kyckling (9)
  • lamm (26)
  • lever (1)
  • mos (3)
  • märgben (1)
  • ostron (6)
  • oxbringa (4)
  • panerad (1)
  • pasta (16)
  • pizza (2)
  • polenta (1)
  • potatis (2)
  • risotto (2)
  • sallad (38)
  • schnitzel (4)
  • skaldjur (16)
  • soppa (23)
  • svamp (3)
  • tomat (2)
  • tryffel (6)
  • vilt (40)
  • äggröra (4)

Siter och butiker

  • Ålstens kött
  • http://lottasbakoform.blogspot.com/
  • Nipponia
  • Svensk Köttinfo - bla filmer om styckning
  • Moz
  • Tjörnodlat
  • Mölnebo Hälsokost
  • McLaren
  • Lilla Delikatessboden
  • Bondens Matbod - Hötorgshallen
  • Orval
  • Tom Sjöstedt - årets kock
  • Bromma Chark
  • Dehillerin - Paris
  • Japanska torget
  • Hötorgshallen
  • RJ Närproducerat på Orust
  • Fiskeläget
  • Taylors & Jones

Bloggarkiv

  • ►  2017 (34)
    • ►  oktober (3)
    • ►  september (5)
    • ►  augusti (14)
    • ►  juli (4)
    • ►  juni (1)
    • ►  maj (3)
    • ►  april (2)
    • ►  mars (2)
  • ►  2016 (39)
    • ►  december (2)
    • ►  november (4)
    • ►  oktober (1)
    • ►  juni (2)
    • ►  maj (13)
    • ►  april (7)
    • ►  februari (4)
    • ►  januari (6)
  • ►  2015 (12)
    • ►  december (12)
  • ►  2014 (31)
    • ►  december (2)
    • ►  november (3)
    • ►  oktober (1)
    • ►  juli (1)
    • ►  maj (3)
    • ►  april (2)
    • ►  mars (6)
    • ►  februari (6)
    • ►  januari (7)
  • ►  2013 (82)
    • ►  december (4)
    • ►  november (1)
    • ►  oktober (4)
    • ►  september (8)
    • ►  augusti (2)
    • ►  juli (7)
    • ►  juni (5)
    • ►  maj (6)
    • ►  april (6)
    • ►  mars (6)
    • ►  februari (17)
    • ►  januari (16)
  • ►  2012 (230)
    • ►  december (15)
    • ►  november (20)
    • ►  oktober (20)
    • ►  september (18)
    • ►  augusti (20)
    • ►  juli (19)
    • ►  juni (16)
    • ►  maj (20)
    • ►  april (25)
    • ►  mars (21)
    • ►  februari (22)
    • ►  januari (14)
  • ►  2011 (290)
    • ►  december (21)
    • ►  november (22)
    • ►  oktober (25)
    • ►  september (24)
    • ►  augusti (29)
    • ►  juli (24)
    • ►  juni (21)
    • ►  maj (23)
    • ►  april (25)
    • ►  mars (23)
    • ►  februari (24)
    • ►  januari (29)
  • ►  2010 (318)
    • ►  december (26)
    • ►  november (24)
    • ►  oktober (28)
    • ►  september (27)
    • ►  augusti (26)
    • ►  juli (19)
    • ►  juni (24)
    • ►  maj (25)
    • ►  april (27)
    • ►  mars (28)
    • ►  februari (28)
    • ►  januari (36)
  • ►  2009 (354)
    • ►  december (24)
    • ►  november (28)
    • ►  oktober (30)
    • ►  september (26)
    • ►  augusti (26)
    • ►  juli (29)
    • ►  juni (32)
    • ►  maj (32)
    • ►  april (30)
    • ►  mars (32)
    • ►  februari (30)
    • ►  januari (35)
  • ▼  2008 (261)
    • ►  december (36)
    • ►  november (31)
    • ▼  oktober (33)
      • Antipasta, nykokt Tjörnhummer, dill och tryffelmay...
      • Wienerschnitzel, ljummen potatissallad
      • Jordärtskockssoppa med knaperstekt bacon, skockach...
      • Krogbesök
      • Egengjord korv, vinbrässerad vitkål, vit chokladmo...
      • Sallad på kalvbräss, T-benstek, rosmarinpotatis, Bea
      • Friterade ostron, lättrimmad torskrygg med svartrö...
      • Fussili med leftover ragu
      • Fläsklägg med rotmos
      • Moussaka my way
      • Ölbrässerad fläskstek
      • Korv med ljumna äpplen, klaventrecote och kålrabbi...
      • Rimmad oxbringa med pepparrot, pannacotta
      • Synpunkter eller frågor ?
      • Sashimi, pasta med vongole och musslor
      • Fläskpannkaka med rårörda lingon
      • Pappardelle med ljummen kallrökt lax
      • Rökig pannbiff, gräddstuvad savoykål och spenat me...
      • Oxrullader, tomat och bönsallad
      • Viltkåldolmar
      • Gul och polkabetssallad, Tournedos med trumpetsvam...
      • Kompisar (otroligt töntigt...)
      • Pata negra med rosmarinfikon, gädd queneller och v...
      • Kundmöte...
      • Stekt torskfilé med bacon och linser
      • Rödvinsbrässerad salsiccia med bönor och risoni
      • Lammstek
      • Kroppkakor och creme brulee (ibland blir det bra)
      • Bonusbild - Zappa
      • Ostron, kaningryta med kålrabbi och stekt lever, o...
      • Viltlasagne, fruktsallad med mascarpone
      • Potatis och spenatgratäng, helstekt fläskfilé
      • Skocka, Biff med het vitkål
    • ►  september (27)
    • ►  augusti (28)
    • ►  juli (31)
    • ►  juni (30)
    • ►  maj (32)
    • ►  april (13)
Bloggtoppen.se Mat & dryck bloggar bloggping Mat och Dryck

whos.amung.us