måndag 27 oktober 2008

Egengjord korv, vinbrässerad vitkål, vit chokladmousse





Korv - finmalet fläskkött (bog, karre). Äpple, salvia och vitlök fick även gå med i kvarnen. Blanda en smet på det malda tillsammans med ägg, salt och peppar, lite calvados och grädde till rätt konsistens. Blötlägg fjälster och skölj med kallt vatten. Fyll fjälstret med ett korvhorn. Låt korven ligga i kylen ca ett dygn. Stek.

Kål - fräs lite charlottenlök och vitlök i smör. Strimla vitkålen och lägg i pannan. Slå på rejält med vittvin, lite citron och lite vitvinsvinäger. Sjud i ca 30 minuter eller tills kålen börjar mjukna. Lägg i slutet i tärnat äpple. Salt.

Senap - blanda honungssenap med majonäs

Vit chokladmousse - smält 250 g vit choklad, vispa 4 äggvitor hårt. Vispa samtidigt lite socker och 5 dl grädde. Vispa ner den smälta chokladen i äggvitorna och vänd sedan ner grädden. Droppa i lite Bailys. Kyl och servera med lite hallonsås.

Inga kommentarer: