1 vecka sedan
söndag 12 oktober 2008
Gul och polkabetssallad, Tournedos med trumpetsvamp, äppelkaka
Betor - koka och skiva betorna tunt. Servera med rostade solrosfrön och gröna russin, olivolja
Filé - stek i het panna och låt gå klar i ugnen till ca 56 grader. Servera med såsen och en pure av sötpotatis.
Sås - stek charlottenlök, vitlök, rosmarin och ett par smulade lagerblad i smör. Slå på madeira och lite av det vatten som den torkade svampen blötts upp i. Koka ihop och häll i lite grädde. Koka ihopp och sila. Lägg i smörstekt trumpetsvamp.
Äppelkaka - blanda mjöl, ägg, smör, grädde, nötter och lite kakao. Rör sen i lite bakpulver. Lägg smeten i en smörad panna. Tryck ner tunt skivade äpplen. Grädda i 200 grader. Servera med hallongrädde.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar