1 vecka sedan
söndag 26 oktober 2008
Sallad på kalvbräss, T-benstek, rosmarinpotatis, Bea
Kalvbräss - Låt brässen ligga i kallt vatten så att den släpper blod. Blanchera i ca 5 min (dvs lägg ner i kokande saltat vatten), ta upp och kyl i kallt vatten, putsa brässen på alla hinnor. Panera med lite mjöl och stek i panna. Skiva och blanda med fin sallad. Dressing på citron, olivolja, madeira, valnötter, salt och peppar.
T-benstek - låt ligga framme ett par timmar så att den blir rumstempererad. Stek i het panna med salt och peppar. Låt gå klar i ugn på knappa 100 grader.
Bea - http://silverkocken.blogspot.com/2008/07/oxfil-bea-med-sommarsallad.html
Potatis - dela potatisen i fyra klyftor. Ringla olivolja över. På med mycket flingsalt och hackad rosmarin. Kör i ugnen på ca 225 grader i knappt en timme eller tills fins färg.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar