lördag 28 februari 2009

Kalvbräss med valnötter och surdegskrutonger, hemsvängd salsiccia med grönsaker, Rache's favorite





Sallad på kalvbräss - superfin kalvbräss från Bromma Chark (inte något att putsa) får blancheras kort i saltat vatten, ta upp och skiva, stek med salt och peppar i hett smör. Blanda en sallad på bräss, stekta brödkutoner av surdegslimpa (utplockad ur frysen sedan ett tidigare bak, väldigt kompakt), sallad, persilja, valnötter, citron och olivolja. Klavbräss - me like!

Salsiccia - hälften rimmat sidfläsk och hälften färskt sidfläsk tillsammans knappt 1 kg. Mal hälften av köttet på grövsta skivan och hacka resten. Mal även ett par charlottenlökar och ett gäng vitlöksklyftor. Krydda smeten med salt, svarpeppar och stötta fänkålsfrön och lite socker. Häll på duktigt med vitt vin. Blanda och fyll fjälster. Vila ett par timmar och stek.

Grönsaker - fräs charlottenlök och zucchini i olja, släng i slutet ner hackad tomat.

Rakel vill ha creme bruleé

1 kommentar:

Kinna Jonsson sa...

Avancerat och en av mina favoriter, kalvbräss. Gick just och blev sugen på att göra egen korv, men mera lite av prinskorvstuket så det här var kul att se.