1 vecka sedan
lördag 28 februari 2009
Hjortcarpaccio med gulbeta och pumpafrön, lammgryta Orval med rostad potatis
Carpaccio - frys hjortfilén, skär i tunna skivor när filén fortfarande är fryst/halvfryst. Servera med tärnad kokt gulbeta, rostade pumpafrön, lite timjan, olivolja och svartpeppar
Lammgryta - tärna köttet, jag hade lammbog, fräs lite rödlök, ett par finhackade vitlöksklyftor och köttet i smör, salt och peppar, häll på en flaska Orval och lägg i en buljongtärning lammbuljong (finns hos libanesen i Vällingby) och några lagerblad, sjud långsamt i 1,5 timme. I slutet la jag ner lite grönmögelost, lite överbliven kantarellsås och en näve inlagda syltlökar.
Potatis - tvätta och klyfta potatisen (skalet på), ringla lite olivolja över, salta peppra och lite kummin, kör i ugnen 175 grader tills fin färg ca 45 min.
(Orval bilden från www.saveur-biere.com)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar