1 vecka sedan
lördag 7 februari 2009
Dag 3 - musselsoppa med savoykål, lammlägg med tomatsås och sallad på mungbönor, camparisorbet
Soppa - koka lite morot, rotselleri, lök, persiljekvistar och fiskskrov (bergtunga) från frysen (be alltid att få skroven från fiskhandlaren). Koka i ca 30 min. Ta upp fiskskroven och lägg i en kasse med musslor (rensa från självdöda) och lite grädde och vitt vin. Koka ytterligare 20 min. Ta ur musslorna ur skalen och mixa soppan slät. Servera med lite kokt strimlad savoykål och nybakat surdegsrågbröd.
Lamm - lamläggen pudras med lite mjöl och steks med charlottenlök och vitlök. Slå på en burk krossade (bra!) tomater, rött vin, salt och peppar och några lagerblad. Sjud i 2 timmar. Ta upp köttet och mixa såsen slät. Håll köttet varmt.
Sallad - hacka tomat, gurka, vitlök och persilja. Blanda med kokta mungbönor. Olivolja och citron, salt och peppar som dressing.
Sorbet - koka en lag av campari, socker, citron, apelsin juice och tonic water. Kör i glassmaskin.
Kostnad - soppa 45 kr, lamm 70 kr, efterrätt 10 kr= 125 kr. Saldo kvar: 185 kr. (Det här blir jobbigt...)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar