onsdag 11 februari 2009

Dag 7 - "nudlar från Tokyo", gryta på Gotlandskanin - övertrasserat med 10 kr..




Nudelsoppa med Udon-nudlar (Japanska torget), buljong på västerhavstång (Tjörn) och misopasta.

Kostnad 20 kr - övertrasserat 500 lappen med 10 kr.... Utmaningen genomförd, nådde nästan fram..

Kanin - Firade med kaningryta med nyjagad kanin från Gotland (Thx Jocke!) - stycka kaninen i lår/stek, bog och sadel (ta hand om levrarna), fräs lite charlottenlök i smör och lägg ner kaninen, slå på rejält med vitt vin och buljong (så det täcker). Sjud i ca 30 min, häll sedan på grädde, lite tryffelolja och svamp (trumpetsvamp), lägg i morot och brysselkål och sjud i ytterligare ca kvart. Servera med kokt potatis.

4 kommentarer:

Ormen sa...

Jag är imponerad, fin mat till ett fantastiskt pris. Men du/ni har ju bra basutbud hemma, det skulle aldrig fungera annars. Detta kan man lära sig mycket av, tack för en spännande "matresa".

Peter Streijffert sa...

Magnifikt! Vilken uppvisning i matkunnande. Tack för den så inspirerande femhundralapps-resan.

Silver sa...

Tack - kul att ni var med på "resan"! Sitter redan och funderar på ytterligare utmaningar. Fick tips idag om att man skulle köra olika teman typ Fisk, Veggo, Asien osv. Vad tror ni?

Arne sa...

Jag kör ofta temaveckor som fisk, vegetariskt, medelhav, billigt eller det svåraste av allt. Bara ta befintligt i frys och kyl och inte handla något.