1 vecka sedan
torsdag 26 februari 2009
Rättuppochner: Entrecote med nysvängd bea, champinjoner och sallad
Tillbaka i Stockholm:
Kött - Stek köttet på högsta värme ngn minut på varje sida - vila i lite folie
Sallad - grönsallad, avokado, gurka och tomat - citron och olivolja
Bea - koka ihop en reduktion på vitt vin, vinäger, krossad svartpeppar, finhackad charlottenlök och dragon - det skall vara ngn matsked eller två kvar. Smält smör. Vispa ner två ägg i reduktionen och värm tills den är krämig - försiktigt - ingen äggröra! Droppa sedan ner det smälta smöret och vispa så att det inte skär sig. Smaka av med salt, peppar och vinäger.
Grillad citron och stekta champinjoner
Drick ok rödtjut till
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar