söndag 1 februari 2009

Långkok på kalvlägg, rödlöksmarmelad, potatis puré, limegranitee




Kalvlägg - putsa och skär loss köttet från benen- 2-3 bitar från varje ben. Fräs rökt sidfläsk och 1 hackad vitlök. Lägg i läggen och märgbenen..... Slå på en flarra bra rödvin, ett par lagerblad, salt och peppar. Sjud i minst 3 timmar. Ta upp köttet, karva ut allt gott i märgbenen och vispa och sila såsen som nu är ca 1,5 dl välsmakande kärlek.

Marmelad - skiva en rödlök som får smälta med lite smör och ljust muscovadosocker och lite torr sherry ca 20 min.

Potatispure med chevre och dragon (en del smör och grädde...)

Limegranitee - koka en lag på limesaft, rivet limeskal vitt vin och socker. Frys. Riv med gaffel till "slush" vid servering

1 kommentar:

Patrik sa...

jag gillar idén, och tipsen!