söndag 15 februari 2009

Hemkörd blodpudding Belgian style till lunch


Blodpudding - jag är normalt inte mycket för recept men här kollade jag runt lite i bokhyllan, la till drog ifrån en del och fick ihop följande upplägg;
- 1/2 liter grisblod (Bromma Chark)
-1 flarra Chimay Blanc
3.5 -3.5 dl grovt rågmjöl
1 -1finhackad rödlök
50 - en näve späck i små tärningar1
- 1 finhackat äpple
0.5 - en bra klick smält smör
0.5 - 1/2 dl ljus sirap0.5
- salt, mald ingefära (burkvariaten),vit och kryddpeppar, mald nejlika, och finhackad färsk mejram

Sila blodet och vispa i rubbet, smöra en form (lägg på ett lock av smörpapper och folie) och grädda i vattenbad 175 grader i ca 1 timme. Kyl och stek i skivor, jag hade lite griskind från igår kvar - inte fel!


Inga kommentarer: