söndag 15 februari 2009

Confiterad griskind, Wallenbergare, Creme Caramel






Griskind - putsa kinden (Bromma Chark) till önskad form. Klappa in salt och peppar och lägg kinden i gryta. Häll på olivolja så att allt kött täcks. Ställ i ugn på 125 grader i 4 timmar. Låt köttet svalna i fettet och kyl över natten. Ta sedan upp köttet och skär i ganska tunna skivor som steks knapriga innan servering. Servera med hemrörd senap (lika delar Colemans senapspulver, ljummet vatten och honung) och Flageoletbönor (blötlägg i 8 timmar och koka sedan i lite buljong, lagerblad och en vitlöksklyfta i 25 min. Låt svalna i buljongen). Drack bra cider från Normandie till.

Wallenbergare på nymalen kalvbog (finaste skivan). Gjorde brödsmulorna som biffen rullas i innan stekning av surdegsbröd - satte lite karaktär.
Creme Caramel - sjud 5dl grädde/fet mjölk med en vaniljstång. Vispa 3 ägg och 3 äggulor med 1 dl socker. Skrapa ur vaniljen och bland ägg och mjölk. Fodra formar med karamell (socker och lite vatten som fått koka till brun färg). Grädda i vattenbad ca 30 min. Kyl. Stälp upp och servera med lite passionsfrukt blandad med vaniljsocker.

Inga kommentarer: