torsdag 19 februari 2009

Tjälknöl på dovhjortstek, kantarellsås och ljummen sallad på "gröna grejer"


Fick en hel dovhjort snyggt levererad i går i styckdetaljer så nu blir det vilt en stund framöver. Vi får se hur man kan variera det på bästa sätt.

Tjälknöl. en riktig 70-talare - tog ut en fin hjortstek direkt ur frysen och la den i en järngryta med lite smör salt och peppar, in i ugnen på ca 80 grader i 5 timmar till inner temp 67 grader, sedan fick den stå i ljummen ugn ca 50 grader i ytterligare en timme och vila.

Sås - direkt från frysen på sommarkantarell

Sallad - tog det gröna som fanns hemma: lite brysselkål fick sjuda i lite buljong och olivolja i ett par minuter, slå av vattnet men spar lite på botten, la sen i resten av det gröna (haricots verts, gröna ärtor och gurka) och lite rödlök tillsammans med en klick smör. Kör på hög värme ngn minut. Innan servering häll på en dresing på olivilja och vinäger, lite salt, peppar och socker.

Inga kommentarer: