söndag 1 mars 2009

Liten fylld rödvinsbrässerad kaninbringa med rödbeta, bakad fläskfilé med persiljesås, creme bruleé framboise






Kaninbringa - sparade slaksidorna av kaninerna jag fick av Jocke för någon vecka sedan .Fyllde bringan med mortlad torkad svamp, vitlök, svartpeppar, flingsalt och enbär. Bind ihop och brässera långsamt med rött vin och buljong i ca 1,5 tim. Servera med kokt rödbeta som sedan skivas och steks i olivolja. Buljongen serveras som sås till.

Fläskfile - kapa filén i portinsbitar och putsa helt ren från hinnor, salta och peppra + lite timjan, packa in varje bit i plastfilm, sjud i buljong tillasammans med kulad potatis och morot i ca 15 min.

Persiljesås - vitt vin, buljong och persilja får koka i hop, mixa sedan.

Creme bruleé framboise - som igår men lite hallon och extra socker i.

Inga kommentarer: