söndag 29 mars 2009

Tillbaka i stan - vildsvinsmedaljonger, rödvin och timjansky, rostade rofrukter


Vildsvin - bena ur kotlett/sadeln så att man får en filé och en "ytter"filé. Salta, peppra och banka in lite finhackad timjan och stek (rosa) innan servering på hög värme.

Rotfrukter - morot, charlottenlök och palsternacka delas och rostas i ugnen. Jag slängde även in ett par blad savoykol som fick förkolna och som sedan mortlades och användes till dekoration.

Rödvinssky - ta benen som blev över från kotletterna och bryn i hett smör tillsammans med lite morot, lök, timjan, lagerblad och ett par enbär. Slå på vatten och sjud långsamt i ca 1 timme (eller längre). Bryn lite vitlök och timjan i smör, strö lite socker över som får smälta, häll på rödvin och buljongen (ca 50/50) och koka ihop. Red av med en klick smör.

Inga kommentarer: