6 dagar sedan
fredag 8 januari 2010
Shabu shabu
Kött - tunt skivad hängmörad entrecote (be dem skiva påp maskin i affären - så tunt det går utan att det faller isär)
Grönsaker - ta vad som finns hemma (salladskål, kålrabbi, paprika och shitake svamp)
Sås att doppa köttet i - japansk soya, risvinäger, lite ljussirap, ett par droppar sesamolja, sesamfrön.
Koka en buljong på vatten och tång i ca 20 min - doppa kött och grönsaker i buljongen och sedan i såsen (bordsbrännare bra att ha - Japanska torget). När all mat är uppäten kokas fina odon nudlar i buljongen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
6 kommentarer:
Gud vad gott! Du vore världens bästa granne :)
Tack Elin - Bromma är adressen ;)
Bromma här också! Hållplats Islandstorget!
Hörrö men allvarligt, kan du inte göra ett blogginlägg om vad som driver ditt mddagsmatlagande, vad som inspirerar dig till att leverera så mkt bra ideer!
Elin - hållplats Islandstorget här också! Södra Ängby - vi kanske är grannar! Skall fundera på din fråga...
Inte rikigt grannar men promenerar du över till Norra Ä så hittar du oss. Kul! Du får säga hej om du ser mig på T-banan :)
Will do - liten värld!
Skicka en kommentar