6 dagar sedan
onsdag 27 januari 2010
Kalv på "asiatiskt" vis
Gick idag inspirerad av Videgårds bok "Ät mig" ner till Stockholms lilla China-town vid Olof Palmes gata/Olofsgatan för att shoppa lite torkat, lite konserverat och lite färskt. Ur frysen fiskades ett par skivor kalvbog.
Kalv - lägg kalvbogen i vatten, slå i lite salt och lite tång. Sjud långsamt i två timmar. Ta upp och tärna köttet i lagoma munsbitar.
Grönsaker - pak choi, spröd vårlök (har inget med ICAs dito att göra) och ekologiska böngroddar.
Tunna kinesiska nudlar
Doppsåser - 1) japansk soya, lite risvinäger och sirap 2) ett par droppar sesamolja, risvinäger, ingefärsvatten (krossa lite ingefära som får dra i vatten i 30 min), fisksås och lite schezuanpeppar 3) hackad röd chili, smulad torkad chili, risvinäger, fisksås, hackad vitlök (het).
Lägg det kokta köttet i boten på en portionsskål, värm buljongen från köttkoket vid bordet. Lägg i lite grönsaker och nudlar i buljongen och sjud ett par minuter. Ta upp och lägg på köttet, doppa köttet i någon av såserna.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar