onsdag 27 januari 2010

Kalv på "asiatiskt" vis



Gick idag inspirerad av Videgårds bok "Ät mig" ner till Stockholms lilla China-town vid Olof Palmes gata/Olofsgatan för att shoppa lite torkat, lite konserverat och lite färskt. Ur frysen fiskades ett par skivor kalvbog.

Kalv - lägg kalvbogen i vatten, slå i lite salt och lite tång. Sjud långsamt i två timmar. Ta upp och tärna köttet i lagoma munsbitar.

Grönsaker - pak choi, spröd vårlök (har inget med ICAs dito att göra) och ekologiska böngroddar.

Tunna kinesiska nudlar

Doppsåser - 1) japansk soya, lite risvinäger och sirap 2) ett par droppar sesamolja, risvinäger, ingefärsvatten (krossa lite ingefära som får dra i vatten i 30 min), fisksås och lite schezuanpeppar 3) hackad röd chili, smulad torkad chili, risvinäger, fisksås, hackad vitlök (het).

Lägg det kokta köttet i boten på en portionsskål, värm buljongen från köttkoket vid bordet. Lägg i lite grönsaker och nudlar i buljongen och sjud ett par minuter. Ta upp och lägg på köttet, doppa köttet i någon av såserna.

Inga kommentarer: