lördag 23 januari 2010

Bresaula med vinegrett, Lättrökt ragu med tagliatelle, bönsallad, ost




Ebba önskar fredagsmat: Ragu med tagliatelle. Pasta har jag inte ätit på många månader så i kväll gör jag ett litet avsteg från LCHF- tänket och tar en liten portion pasta till ragun.
Ville ha en liten tvist på köttfärssåsen så jag fiskade fram lite av det rökta späcket i frysen som inköptes för några veckor sedan.


Bresaula - gjorde en vinegrett på citron, olivolja, charlottenlök, balsamvinäger, vitlök och finhackad tomat som fick dra i ca 1 timme.


Ragu - fräs det fint tärnade rökta späcket med hackad charlottenlök och vitlök, lägg i grovmalen nymald färs av högrev, tomatpuré och ett par lagerblad och fräs ytterligare en stund. Slå på bra med vitt vin och en burk krossad tomat (till ca 1 kg kött). Det skall vara mycket mer kött än tomat. Salta och peppra. Sjud i ca 1 1/2 timme.

Bönsallad på ljumna vita bönor

Ost - Cados

Inga kommentarer: