fredag 22 januari 2010

Flankstek med kryddig sås, sallad på rättika och tomat



En bortglömd och lite ovanlig del är flankstek - det är slaksidan på kossan. Mycket mör och fin bit rätt tillagad - relativt billig också, 99 kr/kg hos latinamerikanarna i Hötorgshallen .

Flankstek - ta ut köttet ett par timmar innan stekning, klappa in köttet med salt, svart och grönpeppar. Stek hel i het panna ca 3-4 min på varje sida. Skär i tunna skivor tvärs över köttets fibrer.

Sås - tog cremefraiche, chipotelpasta, mild ajvar och salt och rörde ihop rubbet. Klart

Sallad - riv/skär rättikan i smala stänger, lägg i isvatten. Blanda med tomat, olivolja, salt och citron.

Stekte lite T&J bacon till och kokt blomkål.

2 kommentarer:

Annika sa...

Tack för tipset! det ser verligen gott ut. Det blir flankstek till midag i kväll, om jag får tag på det. FUnderar på att göra en bea med posépeppar i, i stället för dragon. Borde kunna funka hur bra som helst, tycker jag!

Silver sa...

Annika - Det låter gott med rose - jag körde som sagt den gamla åttitalaren grönpeppar som kryddning på köttet. Köttet hittar du garanterat i hallen - ser fram mot ditt blogginlägg!