onsdag 20 januari 2010

Önskemiddag av dagens 20-åring; Kalvlever Anglais



Äldsta sonen fyller 20 år och får önska middag. Bra val!


Champange med lite anklevermousse (köpt...)

Kalvlever - skiva levern i lagoma skivor, salta och peppra och pudra över lite vetemjöl, stek i smör till rosa. Servera med knaprig bacon, smörstekta inlagda rödbetor (mina sedan julas) och kapris och vårlök. Slå lite vatten i stekpannan för levern och skrapa ur de goda smakerna. (Flickorna i familjen gillar inte lever utan de fick en bit stekt laxfilé istället men med samma tillbehör)

2 kommentarer:

Annika sa...

Tjugoåringen måste ha tagit intryck av att växa upp med dig som matlagande far?
Det låter gott, och det ser gott ut. Om jag bara inte vore så lever-skeptisk. Jag måste nog pröva, vid tillfälle.

Silver sa...

Det är fantastiskt! - klart du skall pröva. Tror jag har lyckats rätt ok med att få barnen att pröva lite nya grejor - ngr mer än vissa andra:). De gillar också att var med i köket vilket är mycket trevligt.