onsdag 13 januari 2010

Fisk och jordärtsskockssoppa, Biff med Bea, Pannacotta






Lite som blivit över det senaste dagarna blir nya maträtter..

Soppa - skala och koka skockorna i saltat vatten, mixa med lite vitt vin och grädde - koka upp på nytt. Lägg lite tärnad bergtunga i botten på tallrik och häll på den heta soppan, vänta ngn minut så att fisken hinner stanna.

Biff - fin hängmörad biff från Nilssons Kött i Hötorgshallen, salta peppra och stek hastigt i het panna. Vila en stund innan servering.

Bea -se tidigare inlägg

Pommes frites - (till dotter och hustru) dela potatisen (jag behöll skalet på Asterixen - fin färg), lägg i kallt vatten ngn timme, torka. För fritera i några minuter, ta upp och låt rinna av. Fritera slutligen i het olja innan servering till fin färg.

Tomatsallad

Pannacotta - blev över några från igår, idag serverade med hallon och tranbär hastigt kokta i lite floursocker.

1 kommentar:

Ida sa...

oj, den som hade bjdit mig på denna onsdagsmeny hade imponerat på mig gånger tusen! ser fantastiskt gott ut.