6 dagar sedan
söndag 17 januari 2010
Broccolisoppa med lättrökt bacon, Oxrullader med min surkål
Vi fortsätter att tömma kylen och grönsakslådan och försöker fixa juste mat med vad som finns hemma.
Soppa - dela ett broccolihuvud, lite vårlök och en skalad potatis, koka allt i saltat vatten i 20 min, mixa och slå i lite grädde, salt och peppar, sjud ytterligare 10 min. Servera med stekt fint bacon från T&J
Oxrullader - lövbiff bankas riktigt tunt, gör en fyllning av; Heinz chillisauce, senap, Sweet Baby Rays Barbecuesås, lite smulad torkad svamp, tomatpure, vitlök, salt, peppar och lite olivolja. Bre ut fyllningen på lövbiffen och rulla ihop och packa i en panna. Slå på rött vin och hackad persilja och lite hackad vårlök, sjud i 45 min.
Surkål - en variant som inte sett röken av mjölksyra. Strimla vitkålen på mandolin, sjud med vitvinsvinäger och vitt vin, salt och peppar i ca 30 min. Lägg på burk och stompa så att fibrerna mjuknar, kyl över natten.
Kokt potatis till syndarna....
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Vilket suveränt tillbehör till oxrullader! Låter hur gott som helst.
Skicka en kommentar