1 vecka sedan
tisdag 26 maj 2009
Ugnsbakad rimmad grisbog, linsgryta och tomatsallad
Gris - en fin bit rimmad bogfläsk med svål snittas och lite rosmarin och olivolja hälls/läggs i snitten. In i ugne på 100 grader i ca 6 timmar. Kan rekommenderas - premiär för mig - riktigt bra! Jobbade hemma idag så köttet åkte in till lunch och perfekt till middag - lyx!
Linsgryta - finhackad vitlök, charlottenlök, morot, blomkål och champinjon fräses i lite olivolja, lägg i tvättade och avrunna röda linser och fräs ytterligare en stund. På med vatten och någon fond/buljong (jag hade Voltairs) - koka i ca 10 min.
Tomatsallad med persilja, vitlök, rättika - citron och olivolja
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Vansinnigt tjusig bild, den där översta, på lilla köttbiten!
Jag åt nog för lite till frukost, för det vattnas ordentligt i munnen...
Tack, vet inte om man får säga det, men det var väldigt gott...
grisbogen var väldigt vacker!
Skicka en kommentar