tisdag 26 maj 2009

Ugnsbakad rimmad grisbog, linsgryta och tomatsallad




Gris - en fin bit rimmad bogfläsk med svål snittas och lite rosmarin och olivolja hälls/läggs i snitten. In i ugne på 100 grader i ca 6 timmar. Kan rekommenderas - premiär för mig - riktigt bra! Jobbade hemma idag så köttet åkte in till lunch och perfekt till middag - lyx!

Linsgryta - finhackad vitlök, charlottenlök, morot, blomkål och champinjon fräses i lite olivolja, lägg i tvättade och avrunna röda linser och fräs ytterligare en stund. På med vatten och någon fond/buljong (jag hade Voltairs) - koka i ca 10 min.

Tomatsallad med persilja, vitlök, rättika - citron och olivolja

3 kommentarer:

Annika sa...

Vansinnigt tjusig bild, den där översta, på lilla köttbiten!
Jag åt nog för lite till frukost, för det vattnas ordentligt i munnen...

Silver sa...

Tack, vet inte om man får säga det, men det var väldigt gott...

Anna sa...

grisbogen var väldigt vacker!