1 vecka sedan
lördag 22 november 2008
Laxtimbal, Rådjursmedaljonger med blomkål och chevrepure
Laxtimbal - hacka laxen fint och blanda med äggula (1 per person), en sked Philadelfia ost, lite vitt vin och grädde, salt peppar och dill. Klä en form (tex espressokopp....) med plastfilm och häll i smeten. Grädda i vattenbad i ugn på 150 grader i ca 30 min. Servera med reducerad vitvinssås och löjrom
Rådjur - bena ur sadeln/kotletter och skär ut medaljonger. Rosta benen med lite lök, enbär och timjan i het panna så allt får färg. Häll i madeira och lite vatten och lite lingon. Koka ihop långsamt så bara lite återstår - späd med ett par droppar grädde.
Medaljongerna steks på hög värme - låt sedan vila i ugnen på 60 grader.
Blomkål - koka blomkålen mjuk, mixa sedan slät med färskost av get, smör och grädde. Salt och peppar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar