1 vecka sedan
söndag 16 november 2008
Hemgjord korv, rödvinsbrässerad kalvlägg med polenta och bönor
Korv - gör en smet på mald nötbog, stark paprikapuré, tomatpuré, chili, vitlök, timjan, ett par ägg och en skvätt grädde, salt och svartpeppar. Fyll i fjälster och låt vila över natten. Stek i panna och servera med en ratatuille av aubergine (salta och dra ur vätska innan stekning), tomat och vitlök.
Kalvlägg - ta lägg i skivor (med ben!) och bind ihop så att köttet inte faller isär. Fräs lök och örter (oregano hade jag hemma) och lägg sedan i köttet. Slå på rött vin så att det täcker, lägg i ett par lagerblad och lite salt och peppar. Koka på svag värme under lock i minst 2 timmar. Servera med polenta (ska koka på svag värme i minst 1 timme) och bönor.
Sås - ta ur köttet och skrapa ur märgen ur benen och lägg i såsen. Koka ihop såsen så att det bara återstår 1-2 dl.
Ost
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar