lördag 9 maj 2009

Ugnsbakad citronlax med svensk färskpotatis och avokadocreme, cavamarinerade jordgubbar med Bailysgrädde



Nu är det på G - årets första svenska färskpotatis - kärlek!

Lax - dela laxfilé i portionsbitar, pressa en citron över, salt och peppra, vila en stund. Baka av i ugnen ca 100 grader tills det finns en liten kärna kvar.

Avokadocreme - mixa en mogen avokado, med creme fraiche och persila - salt och peppar.

Jordgubbar (Belgiska - helt ok) - dela och låt dra i mousserande vin. Servera med vispad grädde som smaksatts med bra med Bailys. Pudra med vaniljsocker - jag gjorde eget på en torkad vaniljstång som mixades med strösocker till fint pulver.

4 kommentarer:

Annika sa...

Avocadocreme till lax är ju ett klockrent tillbehör!
Aökohol kam man uppenbarligen ha till mycket. Marinerat gubbar, det har jag gjort, och haft konjak i grädden - men aldrig Baily´s. Kul!

Fullständigt off topic: Vet du vad, jag läste först nu lite mer noggrant om dig (om det nu inte är så att du uppdaterat din info) och insåg att även du är fyrabarnsförälder. Kul! Vi är färre än man kan tro. Bara 4% av alla familjer i Sverige har fyra eller fler barn ( minns nte varifrån jag fått dessa fakta, men jag lade dem på minnet eftersom jag blev så förvånad).

Silver sa...

Hej Annika, jo det stämmer att jag uppdaterat infon och att den blev lite mer "personlig". Vi har ganska stor bredd på våra telingar - 19, 17, 11 och 7. Tre pojkar och en flicka. Pojkarna bor hos oss varannan vecka. Hur ser det ut hos er?

Annika sa...

Här är det tätt och intensivt ;)!Pojke född 0212, flicka född 0406, pojke född 0605 och slutligen en flicka född 0804. Vi har utökat familjen vartannat år, men nu är vi "klara" (som man brukar säga).
Det är fullt ös men roligt nästan hela tiden. det är ju inte fyra gånger så jobbigt med fyra barn, även fast många tror det!

Kalasgott sa...

Oh gud vilken god mat du har här!!