måndag 25 maj 2009

Jordärtsskockssoppa med feta och dragoncreme, Kalvfilé med sparris och Bea-variant, Sollans efterrätt




Soppa - skala skockorna, släng ner i vatten med några champinjoner, buljong - koka i 30 min. Mixa med grädde - vill man finlira kan man sila soppan.

Feta och dragon creme - mixa grädde, feta och dragon till krämig konsistens

Kalv
- skiva filé i bra bitar, stek på hög värme och låt sedan gå klart i ugn 100 grader till innertemp ca 56 grader (medium-rare).

Sparris - kokas lätt i ett par minuter

Bea - reduktion på rosevin, rödvinsvinäger, svartpeppar och gräslök. Gör sedan bean som vanligt och ös i slutet ner en näve finhackad gräslök.

Sollans efterrätt - smält choklad och häll över glass (stelnar) och tex jordgubbar (stelnar inte).

1 kommentar:

Anna sa...

intressant med reduceringen av rosévinet där, måste testas.=)