torsdag 7 maj 2009

Fläskfilé med sallad


Filé - putsa köttet, salta och peppra och stek rosa (inte genomstekt!) på medelvärme.

Sallad på kikärtor, ruccola, tomat, gurka, lök. Paul Newmans köpedressing - for the good sake.

4 kommentarer:

Annika sa...

Nu skall jag fjäska lite: du r så kreativ att jag blir helt tokig av avundsjuka! Varifråb kommer inspirationen (om man får lov att ställa den sådan lökig fråga)? Alltid lika härligt att komma in hit och se dina snygga bilder och läsa om vad för god mat du skämmer bort dig själv och din familj med!

Silver sa...

Jag rodnar.....Jättekul att du tycker att det är inspirerande! Tack

Pär Pettersson sa...

Det såg verkligen smaskigt ut!

Jag älskar verkligen kött när det inte är genomstekt men har alltid blivit itutad att fläskkött måste vara genomstekt pga bakterier, trikiner mm. Finns det några nya rön eller är det bara så att om man köper tillräckligt fint kött så kanske det är lugnt?

//Pär

Silver sa...

Hej Pär, vad jag förstår så är det farligare att äta vildsvin som inte är genomstekt än tamgris. Trikiner förekommer knappt i tamgris. Kolla länk till livsmedelsverket:

http://www.slv.se/templates/SLV_Page.aspx?id=10441&epslanguage=SV