onsdag 29 september 2010

Tryffelmascarpone, Fiskgryta, Fruktsallad med nötgrädde









Blev sugen på tryffel, tyvärr fick jag inte tag i färsk tryffel (blev erbjuden fryst vit Alba tryffel för 70 000 kr kg i Hötorgshallen..... hoppade över) Tog lite bättre svart vintertryffel på glasburk och pimpade upp den med riktigt bra tryffel olja på vit tryffel.

Tryffelmascarpone - hacka tryffeln grovt, blanda med mascarpone, tryffelolja, salt och peppar. Lägg på en smörstekt bit surdegsbröd.

Fiskgryta - hyvla morot och zucchini på mandolin, bryt isär lite blomkål och andra grönsaker man har hemma, sjud i vitt vin, buljong och grädde. Lägg i blandad fisk och hackad dill, sjud i ytterligare 5 min. Släng på ett par lätt kokta havskräftor.

Sallad - hackad frukt med grädde där ett par valnötter och floursocker fick gå med i mixern.

2 kommentarer:

pepperkverna sa...

Så godt til det så ut! Hege

Silver sa...

Tack, vad trevligt med besök från en nabo!