onsdagen den 22:e september 2010

Jordärtsskockssoppa med västerbottensfrön, Entrecote, finhackad sallad, gräddkokt spenat och trumpetsvamp, ostar med gröna tomater







Soppa - koka skockor med grädde och lite vitt vin och portvin. Mixa slät. Rosta solrosfrön i torr panna, riv över Västerbottenost och låt svalna.

Entrecote - fina bitar på ben saltades och pepprades, stek till önskad grad - vi kör medium/rare

Sallad - finhacka, tomat, lök, gurka, röd och vit paprika. Dressing på olja och röd vinäger.

Spenat/svamp - fräs färsk spenat och svarttrumpetsvamp i smör. Slå på grädde och sjud ihop.

Tomatchutney - sjud gröna delae tomater i lite äppeljuice och chili, salt och peppar. Låt svalna och rör ner en klick honung.

Ost - skiva lite västerbotten och chevre, lägg i ugnen på 50 grader, servera med tomaterna

Inga kommentarer: