6 dagar sedan
onsdag 22 september 2010
Jordärtsskockssoppa med västerbottensfrön, Entrecote, finhackad sallad, gräddkokt spenat och trumpetsvamp, ostar med gröna tomater
Soppa - koka skockor med grädde och lite vitt vin och portvin. Mixa slät. Rosta solrosfrön i torr panna, riv över Västerbottenost och låt svalna.
Entrecote - fina bitar på ben saltades och pepprades, stek till önskad grad - vi kör medium/rare
Sallad - finhacka, tomat, lök, gurka, röd och vit paprika. Dressing på olja och röd vinäger.
Spenat/svamp - fräs färsk spenat och svarttrumpetsvamp i smör. Slå på grädde och sjud ihop.
Tomatchutney - sjud gröna delae tomater i lite äppeljuice och chili, salt och peppar. Låt svalna och rör ner en klick honung.
Ost - skiva lite västerbotten och chevre, lägg i ugnen på 50 grader, servera med tomaterna
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar