lördag 11 september 2010

Torskkind med Saint Agur-äggkräm och gremolata, Sweetchiliglaserad Karré och ratatouille, Limefromage





Torskkind - fick fiskhandlaren att stycka ut ett par fina kinder som rimmades i ca 1 timme i saltvatten, stek i smör hastigt.

Karré - salta peppra och slå på lite swetchili med ananas (hatar (verkligen!) ananas i mat annars med det är funka). Kör i ugnen på 80 grader till innertemp 65 grader (ska inte vara genomstekt)

Äggcreme - en bruleepudding utan socker och med lite Sait Agurost istället.

Ratatouille - tärna äggplanta och salta och låt dra en stund, krama ur vätskan, stek i olja tillsammans med de andra grönsaker du har hemma, dela ner tomater och massa vitlök, sjud en stund.

Limefromage - blötlägg gelatinblad, vispa ihop äggulor och socker hårt, vispa lite grädde löst. Värm limesaft utan att koka, rör ner gelatinet. Rör i limen i äggen när de svalnat och sedan i med grädden. In i kylen. Toppa med blåbär.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Önskar jag bodde med någon som presenterade sådana här menyer hemma, vilken grej, din familj kan verkligen skatta sig lycklig!

Silver sa...

M - tack!!, det är jag som är lyckligt skattad att ha en sådan familj att laga åt :)

Anonym sa...

Oj....o tack vicken succé det blev.....mmmm o inte direkt svårt med goda råvaror!! Mvh Marko/Smögen