1 vecka sedan
torsdag 4 november 2010
Confiterad griskind med äppel och vitkålsallad, Beuf Hälsingland, Plättar med vitchokladgrädde och vinbär
Beställde griskinder hos Ålstens kött med det lilla tillägget att jag vill ha med även den feta delen - sagt och gjort, tre sköna stora kinder hämtades. 1 confiterades och 2 st håller på att saltas för att sedan torkas.
Griskind - bränn eller raka svålen från borst, lägg i grovt salt och svart peppar ett par timmar, lägg ner i en gryta och fyll på med olivolja så det täcker. Kör på ca 60 grader i ugnen i ca 1 dygn. Låt svalna. Skär ett par skivor och stek i het panna, servera med kål sallad med lite äpple och creme fraiche.
Älg - tog älglägg och skar i ganska stora kuber, fräs med bacon, lök, svamp i smör, i med lite lagerblad, kött glace på älgben/buljong och fyll upp med rött vin, på med lock och sjud i 2 tim.
Servera med puylinser
Plättar - hustruns frukostplättar till ungarna blev en god dessert med lite vispgrädde med vit choklad och krossade valnötter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
Vackert! I morgon är det jag som åker och beställer/köper griskind. Nu jäklar ska det confiteras :-)!
Annika - go for it!se till att beställa med fett också så att du inte bara får själva muskeln - de fettet som e gött!
jädrar i min lilla låda, en sån dessert!
Mikkan - enkel men god på lite rester och fantasi- här skall inget slängas!
Skicka en kommentar