1 vecka sedan
torsdag 25 november 2010
Ostron med 4 tillbehör, Vinbräserad oxkind med selleri och tryffelpuré och rödvinssky
S & P på middag. Försökte laborera lite med sött, salt, surt till ostronen
Ostrontillbehör - klassisk charlottenlök och rödvinsvinäger och svartpeppar/ honung, citron/ citron, riven ingefära/ gurka, dill, fänkål, salt, citron och socker.
Oxkind - putsa kinderna från hinnor mm, bryn i smör, slå på en flaska rött vin, ett par lagerblad och en lök, salt och peppar, sjud under lock i 3 timmar. Skiva tunt vid servering.
Puré - koka rotselleri riktigt mjuk och mosa/vispa med smör och grädde, vänd i hackad persilja och bra tryffelolja efter smak.
Sky - ta ur ett par dl av kokvinet och reducera kraftigt, red ev av med lite smör.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar