måndag 15 november 2010

Liten kroppkaka med griskind och märg, Kokt dragonkyckling med rotfrukter och tryffelsås, Vit chokladmousse med granatäpple och pasionsfrukt




M & P på lång och trevlig middag.

Kroppkaka - koka potatis med skal, skala och pressa potatisen, blanda med lite vetemjöl och 1 ägg, och blanda så att man får en "deg" som håller ihop bra. Rulla till en korv och kapa av bitar, lägg fyllning i miten och lägg över ett lock, rulla till en boll. Jag gjorde en fyllning av confiterad griskind som stektes med finhackad lök, salt och svartpeppar. I slutet blandade jag i lite rostad oxmärg. Servera med lite skirat smör.

Kyckling - smält lite lök i smör, slå på vitt vin och kycklingfond, koka ihop, på med grädde och lite smulad torkad trumpetsvamp, smaksätt med bra tryffelolja och dragon, koka ihop ytterligare. Lägg i fina urbenade och uppbundna lårfileér från Hagby Fågelfarm inköpta på Ålstens Kött. Sjud i ca 30 min tills fågeln är klar. Servera med blandade rotfrukter som kokats lätt (jag hade morot, majrova, kålrot och palsternacka)

Mousse - kolla här, bottnade glaset med lite pasionsfrukt och granatäpple

1 kommentar:

Anonym sa...

It`s really nice article. Thank u a lot