

Beställde griskinder hos Ålstens kött med det lilla tillägget att jag vill ha med även den feta delen - sagt och gjort, tre sköna stora kinder hämtades. 1 confiterades och 2 st håller på att saltas för att sedan torkas.
Griskind - bränn eller raka svålen från borst, lägg i grovt salt och svart peppar ett par timmar, lägg ner i en gryta och fyll på med olivolja så det täcker. Kör på ca 60 grader i ugnen i ca 1 dygn. Låt svalna. Skär ett par skivor och stek i het panna, servera med kål sallad med lite äpple och creme fraiche.
Älg - tog älglägg och skar i ganska stora kuber, fräs med bacon, lök, svamp i smör, i med lite lagerblad, kött glace på älgben/buljong och fyll upp med rött vin, på med lock och sjud i 2 tim.
Servera med puylinser
Plättar - hustruns frukostplättar till ungarna blev en god dessert med lite vispgrädde med vit choklad och krossade valnötter.
4 kommentarer:
Vackert! I morgon är det jag som åker och beställer/köper griskind. Nu jäklar ska det confiteras :-)!
Annika - go for it!se till att beställa med fett också så att du inte bara får själva muskeln - de fettet som e gött!
jädrar i min lilla låda, en sån dessert!
Mikkan - enkel men god på lite rester och fantasi- här skall inget slängas!
Skicka en kommentar