6 dagar sedan
söndag 12 juli 2009
Ugnsbakad lax med rökt morotspure, marinerad vattenmelon, vinbär och smultron
Lax - salta och peppra, droppa lite vitt vin över laxfiléen, in i ugnen på 100 grader.
Morotspuré - rök ca 1 dl olivolja i röken (jag hade alspån och ett par äppelkvistar) i ca 1/2 tim. Koka morötter mjuka. Mixa morötter, den rökta oljan efter behag, grädde, salt och peppar (snodd idé...).
Sallad
Vattenmelon - dela melonen i kuber, blanda med lite röda vinbär och smultron, häll på lite socker, lite av Ebbas koncentrerade hemgjorda jordgubbssaft och lite vitt vin. Låt dra i en timme. Servera med glass.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
morotspuren låter riktigt intressant!
Skicka en kommentar