6 dagar sedan
tisdag 7 juli 2009
Havskräftor
Kräftor med aioli
Kräftor - känn en bra fiskare som hemlevererar sprittande havskräftor som precis blivit dragna ur Västerhavet..... koka en lag på vatten, vanlig dill, salt och lite socker, jag slängde även i en halv lök. Koka upp lagen så att det kokar häftigt, lägg i kräftorna, koka upp + ngn minut. Ställ ut kastrullen med lag och kräftor över natten, kyl sedan i kylskåp.
Aioli - mayo med vitlök. Jag gjorde min på hälften olivolja hälften neutral rapsolja
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
5 kommentarer:
gillar bilden.
så kräftsäsong med tidig start?
Thx - här på västkusten fiskar man kräftorna året runt - till hösten kommer hummer....
Mmmm... Havskraftor, eller lerhummer som det kallades hemmavid, sa mycket battre an de dar gyttjiga myrorna som de fiskar i sjoarna. ;)
// Mike
Så gott, snygg bild!
Herregud, jag blir helt förstörd när jag ser bilden och läser din beskrivning. Ibland saknar jag verkligen Göteborg/Västkusten. I synnerhet när jag läser om alla havets godsaker som ni njuter av!
Skicka en kommentar