torsdag 9 juli 2009

Ugnsbakad kotlettrad med skön salsa, Rabarber och krusbärskräm



Kotlett - kör in en saltad och pepprad kotlettrad med svål på 125 grader till innertemp 63 grader.

Skön salsa - tärna/hacka: blodgrape, äpple, tomat, avokado, persilja, rödlök, chilli, salta och peppra och på med en skvätt apelsinjuice.

Vi drack Westons cider till (tack för tipset Annika http://www.smaskens.nu/2009/07/annu-ett-dryckestips.html)

Ebbas kräm - koka delade rabarber och krusbär i lite vatten, socker - red av med potatismjöl. Ät med mjölk.

4 kommentarer:

Christoffersmat sa...

Kräm är så gott äter för sällan bara, men nu ska jag prova den här, när mina krusbär har mognat.

Silver sa...

Christoffer - ett tips - testa och ta bären lite innan de mognar - krämen blir bättre då.

Annika sa...

Ser ut som en härlig middag (fast det ser det ju alltid ut som, hos er)!
Vilken suverän idé att kombinera krusbär och rabarber! Två goda, syrliga smaker som väl säkerligen komplettterar varandra?
Krusbär är ett underskattat bär. Vi planterade för övrigt en intressant korsning av krusbär och svartvinbär i våras, som vi ser fram emot att undersöka närmare, när den börjar bära frukt.

Silver sa...

Annika - tack!, bären funkade riktigt bra - tror man kunde toppat krämen ytterligare med lite jordgubbar. Ser fram emot att höra om skörden av hybriden - aldrig hört om.