1 vecka sedan
måndag 20 juli 2009
Kåldolmar my way
Kanske inte så somrigt men affären bjuder inte så mycket så man får tänja på gränserna - hur som helst;
Kåldolmar - ta försiktigt loss bladen från kålhuvudet, lägg dem i kokande vatten någon minut så de blir mjuka och hanterbara. Smet - nymald fläskkarre, blandas med chevre, vitlök, grädde och lite ströbröd, salt och peppar. Fyll bladen med smeten och rulla/vik ihop. Lägg på ett bläck, häll på lite rödvin och grädde, salt och peppar och låt gå i ugnen ca 1 tim på 200 grader (lägg på folie om det får för mycket färg). Reducera ev. ihop såsen yttterligare.
Serverades med sallad
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
LåÅter helt fantastiskt gott! Jag är något av purist när det kommer till två av mina absoluta favoriträtter - kålpudding, och just så just kåldolmar. Tycker ofta att det blir sökt när man försöker "hotta upp" saker, men det du beskriver känns inte bara helt naturligt utan ganska så självklart, och låter gudomligt goptt!
Skicka en kommentar