söndag 19 juli 2009

Créme Ninon, Kallröktlax med syltad kantarell och rödlök, pepparotsgrädde, Yoghurtgrädde med vinkokta biggaråer




Soppa - koka upp gröna ärtor med lite buljong och grädde, mixa och passera genom sil. Servera med en skvätt bubbel.

Syltad svamp och lök - koka en lag på 1 del ättika, 2 delar socker och 2 delar vatten slå över svampen med lite dill respektive den skivade rödlöken. Låt dra ett par timmar.

Dessert - blanda 50/50 turkyoghurt och vispad grädde. Koka en lag på rose och rött vin, socker och lite koncentrerad jordgubbsaft. Lägg i körsbären och sjud ett par minuter. Låt svalna i lagen.

2 kommentarer:

Niklas (Nyfiken på mat) sa...

Hej, vilken middag! Syltad kantarell lät fantastiskt gott, måste jag testa!

Har ett recept på créme ninon som jag vill dela med mig av, finns på min blogg på http://nyfikenpamat.blogspot.com/2009/05/creme-ninon.html

tack för all inspiration!

Silver sa...

Skall kolla receptet! Kantarellen blev riktigt ok - bra garnityr att plocka fram när ideerna tryter.