torsdag 13 januari 2011

Sikromstoast med getost, Kåldolmar på älg, Pannacotta med vit choklad och hjortron




Toast - sikrom och bredbar getost

Dolmar - skala av blad från savoykål och lägg i kokande vatten ett par minuter, ta upp, gör en smet av älgfärs, gräddfil, vitlök, enbär lite brödsmulor, fyll bladet och rulla ihop, lägg dolmarna i en form och klicka över smör, baka under folie på 200 grader i ngn timme. Servera med gräddsås och lingon.

Pannacotta - 2,5 dl grädde sjuds med vit choklad efter smak, blötlägg ett gelatinblad som rörs ner i grädden, häll upp och kyl, toppa med mylta på hjortron

2 kommentarer:

Sofie sa...

Savoykålsdolmar är ju sååå gott!! Tyvärr är inte min sambo sån kålfantast som jag men kanske ska chocka honom någon dag!:O)

Silver sa...

Sofie - sorry för sent svar - kör dom här så kommer sambon att smälta!