fredag 21 januari 2011

Rostade märgben med inlagda jalapeneos, Kokt kalv i dillsås. Lilla Rs dessert




Hade förmånen att få stå ett par timmar med lilla R 9 år och laga middag. Hon komponerade helt själv desserten.
Ben - rosta märgben av kalv i ca 20 min på hög värme, servera med hackad persilja, citron, salt och inlagda hackade jalapeneos i 1-2-3 lag

Kalv - kalvbog kapas i lagoma kuber, koka under 2 timmar med lite lagerblad, salt och peppar, lägg i morot och lök, sjud ytterligare 1 tim, slå i ättika och socker efter smak, i med grädde och red av. Ös i hackad dill. Vissa har potatis till...

Lilla Rs dessert -("jag gick och funderade på att lime och mascarpone skulle passa ihop" - vilken tjej!). Bottna en glas med lite hemkokt hallonsylt, toppa med mascarpone/rivet limeskal/floursocker.

Inga kommentarer: