lördag 22 januari 2011

Indiska lammfärsspett, linsgryta, fruktsallad med kokos



Hustrun var i Indien för ett par år sedan, idag tog jag fram diverse okända och kända kryddor från den trippen och mortlade rubbet till en mix som fick smaksätta spetten

Spett - mal lammframdel på finaste skivan i kvarnen, blanda ner indiskkryddmix (jag hade bla kardemumma, lite chili och ja, vete f-n vad de andra kryddorna var - det luktade i vart fall indiskt när allt var mortlat...), lite ströbröd och creme fraice, forma runt spett och låt vila över natten, stek i smör.
Linser - koka puylinser nästan klart, slå på en lite Muttitomater, lök och skivade jalapeneos, låt koka klart

Fruktsallad med finhackad kokos

1 kommentar:

Anonym sa...

Gjorde i ordning lammfärsspetten igår med Chili, Kardemumma, Garam masala, vitlökspulver och salt och lät vila i kylen tills idag. Smakade kanon! Har även "Kött och salamigrytan" stående på spisen vilken jag också tror mycket på :) tack för en väldigt inspirerande blogg, you go man!