fredag 5 mars 2010

Två sorters lax, västkusträkor och örtolja, Lammstek med potatisgratäng och svarta bönor



Lax - ta en laxfilé och tärna i kuber, blanda en lag av salt, socker och limejuice, grava laxkuberna i kylen ett par timmar. Servera med motsvarande kuber av rökt lax. Pillade räkor och en örtolja av olivolja, salt och dill som mixas.

Lamm - stick lammsteken runt om med kniv, gnid in köttet med en olja blandad med den klassiska 70talaren "Herbes de Provance", vitlök, salt, peppar och nyhackad rosmarin. Kör i ugnen till crika 65 grader.

Potatis - skiva potatisen tunt , varva potatis, charlottenlök, vitlök och nyhackad rosmarin i en smord form, på med grädde och baka i ugnen på ca 200 grader.

Svarta bönor.

2 kommentarer:

Eva sa...

Hej!
Vill bara tacka för en oerhört inspirerande blogg! Har inte provat att laga något, men blir alltid hungrig av att läsa....!!

Silver sa...

Eva - alltid kul att höra att man kan insiprera - välkommen tillbaka!