1 vecka sedan
fredag 5 mars 2010
Två sorters lax, västkusträkor och örtolja, Lammstek med potatisgratäng och svarta bönor
Lax - ta en laxfilé och tärna i kuber, blanda en lag av salt, socker och limejuice, grava laxkuberna i kylen ett par timmar. Servera med motsvarande kuber av rökt lax. Pillade räkor och en örtolja av olivolja, salt och dill som mixas.
Lamm - stick lammsteken runt om med kniv, gnid in köttet med en olja blandad med den klassiska 70talaren "Herbes de Provance", vitlök, salt, peppar och nyhackad rosmarin. Kör i ugnen till crika 65 grader.
Potatis - skiva potatisen tunt , varva potatis, charlottenlök, vitlök och nyhackad rosmarin i en smord form, på med grädde och baka i ugnen på ca 200 grader.
Svarta bönor.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Hej!
Vill bara tacka för en oerhört inspirerande blogg! Har inte provat att laga något, men blir alltid hungrig av att läsa....!!
Eva - alltid kul att höra att man kan insiprera - välkommen tillbaka!
Skicka en kommentar