måndag 22 mars 2010

Sallad på kaninlever och njure, Kanin Paprikash, Vit chokladmousse






Kanin är en favorit hos oss, idag blir det födelsedagsmiddag med hustruns favoritdessert.


Sallad - ta ur lever och njure, ta bort njurtalget. Pudra med lite vetemjöl, salt och peppar, stek i smör i het panna. Låt vila ett par minuter, skiva sedan levern och blanda med sallad och stekt rökt späck. Dressing på olivolja, tryffelolja och citron.

Kanin - stycka kaninen i lår, bogar och sadel. Marinera i vitt vin och lite rödvinsvinäger i minst 4 timmar. Ta upp och torka köttet, spar marinaden. Bryn köttet hastigt i smör. Ta ur köttet och lägg i skivad charlottenlök, generöst med ungerskt paprikapulver (mild), lite tomatpuré, ett par lagerblad och 5-6 rivna vitlöksklyftor. Slå på vitt vin och marinaden så att köttet täcks. Sjud långsamt i 1 timme. Vispa ner lite creme fraiche när det är en kvart kvar. Servera med potatis svängd i lite smör och persilja.

Mousse - vispa 2 äggvitor hårt med lite floursocker. Vispa 2,5 dl grädde löst. Smält den vita chokladen i vattenbad. Vänd ner chokladen i äggvitorna och sedan grädden. Lägg i glas och kyl. Servera med tex passionsfrukt.

Inga kommentarer: