tisdag 9 mars 2010

Soyamarinerad biff med kinesiska nudlar och två sorters svamp, Pickles, Citronglass med hasselnötskaramell




Biff - USA biff marineras i någon timme i japansk soya och risvinäger. Torka av och stek till rosa.

Tillbehör - stek portabello och enokisvamp (inlagd) och blanda med tunna kinesiska nudlar. Servera med lite soya.

Pickels - strimla de grönsaker som finns hemma, jag hade gurka (ta bort kärnor), zucchini, paprika, morot och blomkål. Lägg rubbet i en glasburk och häll över en het lag av 2 del ättika, 2 del vatten och 1 del socker, jag lät en torkad chilifrukt, lagerblad, pepparrot och ett par kryddpepparkorn koka med. Låt dra ett dygn (om man har tålamodet - annars käkar man efter ett par timmar)

Glass - sjud grädde, vaniljsocker och ett par äggulor, vispa ner citronsaft blandat med ytterligare lite socker - kyl och kör i glassmaskin. Koka en karamell av socker och lite vatten, hacka hasselnötter och lägg på ett bakplåtspapper, slå karamellen över hacket. Innan servering krossas karamellen lätt.

Inga kommentarer: